Mustikka-tuorejuustomacaronit
(16kpl)
1,75dl mantelijauhetta
2,5dl
tomusokeria
2 ison kananmunan
valkuaista
0,5dl hienoasokeria
0,5tl vaniliinisokeria
sinistä elintarvikeväriä
Sekoita
mantelijauhe ja tomusokeri keskenään hyvin!
Vaahdota munan
valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen hienosokeri.
Sekoita kunnes saat
kiiltävää kovaa marenkia.
Vatkaa joukkoon
myös vaniljasokeri ja elintarvikeväri.
Kääntele
maanteliseoksesta 1/3 marengin joukkoon nuolijan avulla.
Kun manteliseos on
sekoittunut täysin, lisää toinen osa kuiva-aineseoksesta,
kääntele ja lisää
viimeinen osa. Kääntele kunnes saat kiiltävää, sakeaa
ja nauhamaista
taikinaa.
Seoksen
sekoittaminen on tarkkaa puuhaa!
Tiedät että seos on
valmista kun pinnalle muotoilemasi nauha
pysyy ehjänä
n.30sekuntia.
Muotoile
uunipellille leivinpaperin päälle 32 pientä pyöreää
nokaretta.
Kannattaa käyttää pursotinpussia, mutta hyvin sekoitetusta taikinasta
onnistuu lusikankin
avulla.
Anna seistä 30
minuuttia huoneenlämmössä!
Laita uuni
lämpeämään 150 asteeseen.
Paista
esilämmitetyssä uunissa 10-15minuuttia.
Anna jäähtyä
10minuuttia.
Irrota varovasti
lastan avulla leivinpaperista ja anna
jäähtyä vielä
kunnolla.
Valmista sillä
aikaa täyte.
1,2dl
tuorejuustoa
2rkl smetanaa (itse
käytin creme fraichea)
1rkl
tomusokeria
1,5dl
mustikoita
Sekoita
tuorejuusto, smetana ja tomusokeri keskenään ja lisää
lopuksi vielä
mustikat mukaan.
Levitä täytettä
yhdelle puoliskolle ja paina varovasti toinen puolisko päälle.
(Kannattaa
etukäteen mallailla pareiksi eniten keskenään samankokoiset palaset)
Macaronsleivokset
ovat parhaimmillaan muutama tunti
täyttämisen
jälkeen huoneenlämpöisinä :)






Ei kommentteja:
Lähetä kommentti