keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Mustikka-tuorejuustomacaronit


Mustikka-tuorejuustomacaronit (16kpl)



1,75dl mantelijauhetta
2,5dl tomusokeria
2 ison kananmunan valkuaista
0,5dl hienoasokeria
0,5tl vaniliinisokeria
sinistä elintarvikeväriä




Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään hyvin!

Vaahdota munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen hienosokeri.
Sekoita kunnes saat kiiltävää kovaa marenkia.
Vatkaa joukkoon myös vaniljasokeri ja elintarvikeväri.

Kääntele maanteliseoksesta 1/3 marengin joukkoon nuolijan avulla.
Kun manteliseos on sekoittunut täysin, lisää toinen osa kuiva-aineseoksesta,
kääntele ja lisää viimeinen osa. Kääntele kunnes saat kiiltävää, sakeaa 
ja nauhamaista taikinaa. 




Seoksen sekoittaminen on tarkkaa puuhaa! 
Tiedät että seos on valmista kun pinnalle muotoilemasi nauha
pysyy ehjänä n.30sekuntia.

Muotoile uunipellille leivinpaperin päälle 32 pientä pyöreää 
nokaretta. Kannattaa käyttää pursotinpussia, mutta hyvin sekoitetusta taikinasta
onnistuu lusikankin avulla.




Anna seistä 30 minuuttia huoneenlämmössä!
Laita uuni lämpeämään 150 asteeseen. 
Paista esilämmitetyssä uunissa 10-15minuuttia.
Anna jäähtyä 10minuuttia.
Irrota varovasti lastan avulla leivinpaperista ja anna 
jäähtyä vielä kunnolla. 
Valmista sillä aikaa täyte.





1,2dl tuorejuustoa
2rkl smetanaa (itse käytin creme fraichea)
1rkl tomusokeria
1,5dl mustikoita

Sekoita tuorejuusto, smetana ja tomusokeri keskenään ja lisää
lopuksi vielä mustikat mukaan.




Levitä täytettä yhdelle puoliskolle ja paina varovasti toinen puolisko päälle.
(Kannattaa etukäteen mallailla pareiksi eniten keskenään samankokoiset palaset)


Macaronsleivokset ovat parhaimmillaan muutama tunti 
täyttämisen jälkeen huoneenlämpöisinä :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti