Kyseessä on ihana jäätelötyyppinen jälkiruoka.
Kokeilin ekaa kertaa ja tykkäsin kyllä!
Makupari mitä kivoin :)
Sitruuna-lakritsisemifreddo
1 sitruuna
250 maitorahkaa
2 kananmunaa
1dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
2dl vispikermaa
lakritsikastiketta
turkinpippureita
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Sekoita ne maitorahkan joukkoon.
Erottele kananmunista keltuaiset ja
valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja
sokeri keskenään vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita maitorahkaseoksen joukkoon keltuais-seos ja kermavaahto.
Lisää vasta lopuksi valkuaisvaahto varovasti
käännellen esimerkiksi nuolijalla
tai lastalla.
Itse lisäsin seokseen tässä vaiheessa vielä
hieman keltaista elintarvikeväriä
korostaakseni toisena pääraaka-aineena
ollutta sitruunaa.
Levitä kolmas osa seoksesta kelmulla vuoratun
suorakaiteisen n.7x20cm vuoan pohjalle.
Levitä päälle lakritsikastiketta ja
turkinpippurirouhetta.
Tee toinen kerros samoin. Laita päällimäinen
kerros sitrusvaahdosta.
Peitä vuoka esimerkiksi foliolla ja laita
pakkaseen tekeytymään.
Hyvä aika jähmettymiseen semifreddoksi on
n.3-4 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti