keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Sitruuna-lakritsisemifreddo

Kyseessä on ihana jäätelötyyppinen jälkiruoka.
Kokeilin ekaa kertaa ja tykkäsin kyllä! 
Makupari mitä kivoin :)


Sitruuna-lakritsisemifreddo

1 sitruuna
250 maitorahkaa
2 kananmunaa
1dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
2dl vispikermaa
lakritsikastiketta
turkinpippureita

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne maitorahkan joukkoon.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri keskenään vaahdoksi. 
Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita maitorahkaseoksen joukkoon keltuais-seos ja kermavaahto.
Lisää vasta lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen esimerkiksi nuolijalla
tai lastalla. 
Itse lisäsin seokseen tässä vaiheessa vielä hieman keltaista elintarvikeväriä
korostaakseni toisena pääraaka-aineena ollutta sitruunaa.

Levitä kolmas osa seoksesta kelmulla vuoratun suorakaiteisen n.7x20cm vuoan pohjalle.
Levitä päälle lakritsikastiketta ja turkinpippurirouhetta.
Tee toinen kerros samoin. Laita päällimäinen kerros sitrusvaahdosta.
Peitä vuoka esimerkiksi foliolla ja laita pakkaseen tekeytymään.

Hyvä aika jähmettymiseen semifreddoksi on n.3-4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti